AEG

Acest termen des intalnit, numit AEG, provine din limba angleza Automatic Electric Gun care in traducere inseamna arma electrica automata.

Replicile AEG sunt replici ale armelor adevarate ce functioneaza cu ajutorul curentului electric. Energia electrica provine deseori intr-un mediu de stocare numit acumulator.

Acest acumulator in majoritatea cazurilor este reincarcabil. Tensiunile cele mai utilizate in airsoft sunt intre 7.4V si 11.1V si cu amperaje intre 1000 si 5000mAh.

Acum ca ne-am lamurit cu mediile de stocare a curentului trebuie sa aflam ce alimentam.

De alimentat, vom alimenta un motor electric.

Acest motor electric reprezinta componente respunsabila cu transformarea curentului electric in forta mecanica. Cu ajutorul magiei negre si a unor elemente de fizica clasica putem observa cum acest motor, odata alimentat cu curent, se invarte.

 

Cu ajutorul unui mecanism ce va transforma miscarea de rotatie in miscare de translatie astfel angazand ciclic un arc. Acest arc va putea, prin destinderea lui sa genereze un anumit volum de aer.

Prima si prima data exista un set de roti dintate care vor imbunatati cuplul motorului pentru a putea comprima arcul mai eficient iar la final exista piesele de maxima importanta, Roata de sector si pistonul.

Aceste doua componente transforma propriu-zis, miscarea de rotatie in miscare de translatie. Principiul este relativ simplu, roata are dinti numai pe jumatate din circumferinta sa, astfel permitand revenirea pistonului in pozitia initiala.

Aceste tipuri de jucarii sunt foarte apreciate datorita raportului bun pret per bila trasa iar gazul generat are o presiune constanta iar incarcarea acumulatorilor este mult mai comoda decat alte principii de functionare.