Mosfet

Toti jucatorii de airsoft au auzit la un moment dat de acest “mosfet” sau daca nu, o sa auda la un moment dat. In secunda doi gandul este,… “Trebuie sa-mi pun si eu unul, nu de alta dar suna bine”. Sa ne ducem umpic la radacinile acestui termen ciudat.

Mosfetul este la baza un tranzistor, pardon, o componenta electronica ce are rol de contact. Prin aplicarea unui curent electric mic mosfetului, acesta poate realiza transportul unui curent electric mare.

Cum functioneaza instalatia electrica a unei replici de airsoft electrice.

Exista un acumulator de curent electric, un connsumator si instalatia electrica capabila sa transporte si sa dozeze curentul electric intre cele doua componente. In ciuda dimensiunilor mici ale acumulatorilor, curentii electrici in timpul sarcinii, atunci cand tragaciul este apasat, este destul de mare. 15-20 Amperi, chiar pana la 40 Amperi. Toata instalatia electrica trebuie sa conecteze in siguranta si sa asigure transportul unui curent electric mare. Totul este pus in sarcina cablului electric, ale conexiunilor precum papuci si mufe dar in primul rand in sarcina contactului.

La inceputuri, replicile de airsoft functionau la viteze mult mai mici si astfel si necesitatea de putere si alimentare era mai mica. Functionau cu acumulatori NiCd de 7.2V si 8.4V. Totul era bine, frumos si pasnic. In ziua de astazi replicile au viteze mari si necesitatea de putere si alimentare a crescut si ea. Acum sunt utilizati acumulatori de 8.4-9.6V NiMh si chair 11.1V LiPo cu descarcari mari si lucrurile nu mai sunt chiar asa roz pentru componentele interne.